Nyheder: Antivirus til Android

Antivirus til Android

November 14, 2019

Huske antivirus til din Android mobiltelefon.

Når det kommer til virus, tror de fleste, at det kun er computeren, der kan blive ramt af sådan en. Det er dog ikke tilfældet. Alle dine enheder er i fare for at blive ramt af en virus. Det gælder både din computer, tablet og mobiltelefon. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at beskytte andet end din computer med et antivirusprogram. De fleste danskere benytter Apple-produkter, når det kommer til mobil og tablet, men der er også en god håndfuld, der vælger at bruge konkurrenten android. Derfor er denne artikel målrettet dig, der benytter Android-produkter og har brug for at beskytte dem med antivirus.

Derfor skal du beskytte din mobil og tablet

Din mobil og tablet er i lige så stor fare for at blive angrebet af trusler som virus, malware og andre lignende ondsindede software, som din computer er det. Derfor er det utrolig vigtigt, at du sørger for at beskytte begge dele, så du ikke ender med at få misbrugt eller ødelagt data.

Flere og flere Android-brugere oplever, at deres produkter rammes af virus, malware eller anden ondsindet og uønsket software. Som regel bliver de overført til din mobil eller tablet via tredjeparts-apps eller links, der bliver sendt til dig igennem sms’er fra ukendte eller kendte personer. Derfor skal du være forsigtig og tænke dig om, både når du bruger din mobil og tablet. Læs grundigt op på den app, du er på vej til at downloade og tryk aldrig på et link, der ser mistænksomt ud, uanset om det er fra ukendt eller kendt person – en person, du kender, kan nemlig nemt være blevet ramt af en virus, der udsender spambeskeder, som har til hensigt at sprede virussen.

Du skal dog ikke gå helt i spåner, hvis din mobil eller tablet får en virus. Der findes nemlig flere måder, hvorpå du kan komme af med den igen og forebygge en ny potentiel trussel. Det bedste, du kan gøre for at forebygge, er at installere en god antivirus-app.

De bedste apps

En af de mest anerkendte løsninger er Avast og det er en gratis app til Android, der igennem mange år har udviklet antivirus til mobil og tablet. Appen koster lidt penge, men er det hele værd, da programmet hurtigt og effektivt eliminerer trusler. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for at holde appen opdateret, så sikkerhedshuller bliver lukket i rette tid.

Løsningen hvis du er blevet ramt

Hvis din mobil eller tablet er blevet ramt, inden du har nået at installere en god antivirus app, er der et par ting, som du kan gøre.

Start med at genstarte din enhed i Safe-mode – her vil tredje-parts apps ikke virke. Gå derefter ind under dine apps og find den eller de apps, der virker mistænkelig. Afinstaller denne eller disse, og så skulle din enhed gerne være fri for virus igen. I nogle tilfælde, vil det ikke være muligt at afinstallere den pågældende app. Grunden til dette er, at den er blevet givet administrationsstatus. Er dette tilfældet, gør du det under indstillinger, sikkerhed og Device Administrator. Her er det muligt for dig at fjerne appens administratorstatus, og efterfølgende vil du kunne afinstallere den. Genstart til sidst din enhed og tjek igennem, at ikke har mistet noget.

Tilbage

Videoer om Antivirus til Android

Brugernes kommentarer

Modtag nyhedsbrevet fra RealApps.dk