Nyheder: Appens udvikling

Appens udvikling

March 20, 2019

Der er en app for noget nær det hele, og langt de fleste mennesker bruger en eller flere apps i løbet af dagen enten på deres smartphone, tablet eller computer. Kort fortalt så er ordet ’app’ en forkortelse for det engelske ’application’ – et ord, der bedst kan oversættes til ’softwareprogram’

En app er et program, der kan hentes i din enheds App Store (Google Play Store, Apple App Store, eller Microsoft Phone Store), og som tilfører noget til din enhed, hjælper dig med noget, eller gør noget lettere for dig. Det kan også være spil eller musik- og filmtjenester, som for eksempel Netflix eller Spotify. Der findes en app til det meste, og du kan for eksempel få apps, der fortæller dig om vejret, der hvor du befinder dig, eller apps, der kan hjælpe dig med at finde en lejebolig, købe sports- eller koncertbilletter, bestille mad til udbringning eller reservere bord på en restaurant. Der er apps, der kan holde styr på dine aftaler, hjælpe dig med at shoppe lige det, du mangler, høre radio eller podcasts eller skaffe dig adgang til de sociale medier. Både Facebook, Twitter, Instagram, og Snapchat har alle en app, der gør det nemt og bekvemt af være et aktivt medlem af SoMe.

 

Udviklingen siden de første apps kom på markedet har været enorm, og især markedet for spilleapps er virkelig stort lige nu. Der er spil til alle genrer, alle aldre, og alle præferencer. Der er spil som Angry Birds, som der endda er blevet lavet en film om, der er fiskespil, og diverse strategi- og tænkespil som for eksempel backgammon og skak. Du kan spille alene eller mod andre, og selv en statslig autoritet som for eksempel Sundhedsstyrelsen udvikler løbende apps til at hjælpe dig igennem de forskellige livscyklusser som graviditet og overgangsalderen. Også virksomheder som PokerStars har udviklet en mobilapp, så du kan spille på farten. Der er vitterligt apps over det hele, og man skal huske på, at det gælder for rigtig mange spil og apps generelt, at det er gratis at downloade dem, og nogle gange er der så de såkaldte in game features, der koster penge.

 

Lad os tage et kig på appens udvikling over årene.

 

De første apps  

Nutidens apps kan tilrettelægges, så de passer lige præcist til dine præferencer. Du kan så at sige skræddersy din telefon, så den viser dig det, du bruger allermest. Da de allerførste smart phones begyndte at ramme markedet i 1993 var de udstyret med de allermest basale apps som en kalender, en lommeregnefunktion, en kontaktbog og et verdensur. Med nutidens briller på så var det ikke meget, men dengang var det en kæmpe udvikling. I 2002 kom Blackberry’en så med næste generation af apps, og nu kunne du pludselig bruge din telefon til at sende emails. Også 90’ernes tidlige PDA’er havde de helt basale apps til stede, ligesom at de såkaldte Palm Pilots også hurtigt kom med på moden. Det er svært at tro på, at der var så få apps tilgængeligt, da de første telefoner, og personlige enheder blev lanceret, og så at der i dag bogstaveligt talt er millioner af apps, og at Apple hver måned tilføjer omkring 20.000 nye apps til sin App Store. De fleste apps bliver lavet i Kina, Indien, og Rusland.

 

Nutidige og fremtidige trends

Det bliver forudset, at mange af de meget populære apps som for eksempel Facebook, WhatsApp, Instagram og Twitter vil bestå i meget lang tid endnu, men at de selvfølgelig bliver nødt til at foretage visse ændringer og opdateringer for at forblive up to date. Det burde ikke være noget problem, når de allerede har overlevet så længe. Der kommer nye apps til hver eneste dag og især Apple godkender og tilføjer nye apps til sin App Store dagligt - og i enorme mængder. Der snakkes dog i krogene om, at apps i fremtiden vil være alt, og der vil være helt bestemte skræddersyede apps til den enkelte person. Dermed kan man let opdatere sin enhed således, at det kun er de SoMe-kanaler, nyheder osv., der er allermest relevante for en selv, som vises i ens personlige feed - det er en udvikling, der både kan have positive og negative sider. Det er selvfølgelig positivt at den enkelte har mulighed for en skræddersyet sin enhed, men det åbner også op for en ensrettethed, som i nogle tilfælde kan være potentielt farlig. 

 

App-teknologien er i en rivende udvikling, og det bliver spændende at følge med i, hvordan fremtidens apps kommer til at se ud. Der bliver især spået store ændringer i udviklingen af streamingstjenester til film og musik og indtil videre ser det lovende ud.

Tilbage

Brugernes kommentarer

Modtag nyhedsbrevet fra RealApps.dk