Nyheder: Mobilen som dit Dankort

Mobilen som dit Dankort

June 24, 2011

3, TDC, Telenor og Telia, går sammen i et stort landsdækkende projekt

Nu skal det fremover som mobilkunde være slut at hive dankortet frem når der skal betales i supermarkedet eller på tanken. Navnet er "Digtal Tegnebog" eller det er nu om ikke andet.

Men det kommer det kan betyde at sygesikringskort, kreditkort samt dvs. medlemskort, vil være tilgængeligt via din telefon.

Fire af landets største selskaber stifter et fælles selskab, som vil arbejde med dette nye tiltag.

"Det er vigtigt, at vi som branche kun udvikler én fælles platform for mobilbetaling. En platform, der gør det let at komme i gang med mobilbetaling for både virksomheder og forbrugere," udtaler koncerndirektør Eva Berneke fra TDC i en pressemeddelelse.


Lejer plads ud

Ideen fra teleselskaberne er, at de faktisk kan leje plads ud på SIM-kortet til f.eks. banker.

Det vil så være slut med at modtage din "Gamle" plastic kort som vi kender dem. Nu bliver "Kortet" sendt elektronisk til dit SIM-kort via mobilnettet.

Du kan så betale i butikker ved at holde mobilen over kreditkort-terminalen ved kassebåndet.

Det kræver dog, at der er NFC-teknologi i telefonen.

I dag er der kun få modeller, der den teknologien indbygget. Eksempelvis understøtter Nokia C7, Google Nexus S og Samsung Galaxy S II teknologien, så det kan bestemt svare sig at have det med i sine overvejelser, når man skal vælge sin nye smartphone.

Man skal dog regne med at NFC først for alvor kommer sidst på året. Samtidig kræver betalingen, at terminalen er udstyret med NFC.

Man har endnu ikke kunnet få en kommentar fra teleselskaberne, men tidligere har TDC's vicedirektør Morten Hother Sørensen forklaret ideen om at stille plads til rådighed på SIM-kortet.

"Det er en service, som vi kan tilbyde bankerne, men det kræver, at bankerne betaler for den service. Det koster mere at købe de nye avancerede SIM-kort, og der skal bruges tid og ressourcer på at lægge disse betalings-id'er ned på SIM-kortene. Det vil så blive vores forretningsmodel," fortalte Morten Hother Sørensen til Computerworld.

Tilbage

Videoer om Mobilen som dit Dankort

Brugernes kommentarer

Modtag nyhedsbrevet fra RealApps.dk