Nyheder: Sådan optimerer du din IT-virksomhed internt

Sådan optimerer du din IT-virksomhed internt

January 07, 2020

For at din virksomhed kan ligge i toppen af markedet, er det yderst vigtigt at du sørger for en god arbejdsplads til dine medarbejdere. Høj medarbejdertilfreds resulterer i høj ydeevne. Du skal derfor skabe de bedst mulige rammer for dine kollegaer. Du får her nogle tips til hvad der bl.a. skal til.

 

Udvikling af dine medarbejdere

Dine medarbejdere er med til at gøre den store forskel i dit firma, og hvis der skal arbejdes effektivt, er det altafgørende, at medarbejderne trives og føler sig værdsat og værdifulde. Medarbejderne er desuden virksomhedens ansigt udadtil, så det er ideelt at de er tilfredse og omtaler din virksomhed positivt til andre, og dermed repræsenterer virksomheden ordentligt. Gør noget ekstra for dem i ny og næ, og vis at du sætter pris på dem. Giv en ramme øl en fredag eftermiddage efter fyraften, giv kage eller slik på en almindelig onsdag for at hygge lidt om dem, samt at sørge for at der bliver holdt sociale arrangementer en gang imellem, så de udvikler deres forhold til hinanden.

Desuden er det vigtigt at du holder medarbejderne up-to-date og de kontinuerligt lærer nye tendenser og optimerer deres evner professionelt. Giv dem bl.a. et power point kursus som du kan skræddersy specifikt til din virksomhed og dine behov, for at udvikle dine medarbejderes kompetencer. 

 

God intern kommunikation

En god intern kommunikation er nødvendig i alle virksomheder, for at de kan præstere bedst muligt. Sørg bl.a. for at der er en god feedback-kultur i virksomheden, der giver dine medarbejdere mulighed for at fortælle deres mening om tingene samt en måde for dig som leder at fortælle dine medarbejdere hvordan de klarer deres arbejde. Det øger motivationen hos alle.

Sørg selv for at du er den bedste leder du kan blive. Tag kurser og forbedre dig hele tiden.

Det handler desuden om ikke at komplicere tingene, men derimod om at skabe klarhed og motivation for dine medarbejdere, og du må om ingen omstændigheder tale ned til dine medarbejdere.

Når du kommunikerer med en medarbejder, er det vigtigt at du kan sætte dig i deres sted. Hvad lægger medarbejderes vægt på kommunikationen med dig og dine øvrige medarbejdere? Hvilken horisont kommunikerer medarbejderen ud fra?

Vær god til at lytte når din medarbejder snakker med dig, og del din viden og erfaringer, hvis din medarbejder er usikker på hvordan han eller hun skal klare en opgave.  

 

Inventar af god kvalitet

Det kan være alt lige fra have en brødkniv af god kvalitet, ordentlige skriveborde til behagelige kontorstole og velfungerende computere. Dig og dine medarbejdere bruger alligevel rigtig meget af jeres liv på arbejdspladsen, så derfor skal tingene være lige så meget i orden som i dit hjem.

Det kan tage hårdt på kroppen at sidde foran en computer i så mange timer, som man gør når man arbejder på et kontor. Det er derfor vigtigt at man sørger for at medarbejderne holder deres fysiske form oppe, såsom ved hjælp af inventar som hæve-sænke borde, så dine medarbejdere har mulighed for at stå op. Det er også en god idé at købe ind til balancebolde man kan sidde på når man får ondt i ryggen af kontorstolen. Mange synker nemlig sammen når de sidder på en stol, hvilket med tiden kan resultere i diskusprolaps og andre rygskader. Man kan ikke synke sammen på samme måde på en balancebold. Kroppen skal holdes i gang for at holde balancen på bolden, hvilket styrker muskler og stimulerer blodomløbet.

Tilbage

Brugernes kommentarer

Modtag nyhedsbrevet fra RealApps.dk