Ordbog: Cloud

Cloud

Hvad er Cloud?Cloud computing
som det også kaldes, er et begreb som dækker levering af software, service og tjenesteydelser via internettet. Vi kan kalde det en fællesbetegnelse i skyerne.

Mere eller mindre betyder det, at du benytter nogle tjenester eller services som ikke er installeret på din computer ligesom Facebook eller webmail, såsom gmail eller hotmail,  det er eksempler på "cloud computing" hvor applikationen ligger i "skyen" og ikke er installeret på computeren.

For mange virksomheder er applikationer såsom økonomisystem (ERP) eller salgssystem (CRM) i stigende grad flyttet ud i "skyen".

Datastorage eller back-up kan også flyttes ud i "skyen".

Fordelene ved "cloud computing" er bla. fleksibel adgang, enkel administration og ofte en mere simpel eller billigere betalingsmodel. Ulemperne er bla. leveringssikkerhed, leverandørafhængighed eller performanceproblemer, hvor systemerne kører langsommere.

Beregninger og databehandling bliver foretaget i generiske datacentre, hvilket kan udgøre en sikkerhedsrisiko ved at anvende givne tjenester, hvis man ikke anvender tilgængelige sikkerhedssystemer, eksempelvis kryptering, passwords, fysisk autentifikation i form at smartcards, fingeraftryk eller andre biometriske metoder.

Men det er absolut fremtiden

Tilbage

Modtag nyhedsbrevet fra RealApps.dk