Ordbog: QR Codes

QR Codes

Hvad er QR Codes?


QR Codes står for "Quick Response", som på dansk betyder "Hurtigt svar". QR Codes blev udviklet i 1994 af en japansk virksomhed ved navn Denso-Wave. I Danmark er QR Codes blevet kendt som "mobil tags" som vi idag kender som mobile stregkoder. Oprindeligt var QR Codes udviklet til bilindustien, til at være hjælpemiddel for bil produktionen, hvor de forskellige komponenter til bilerne blev udstyret med en af disse stregkoder, så robotterne kunne automatisk genkende.

Idag er systemet brugt over hele verden. Flere og flere virksomheder har fået øjne op, for den store markedsføringsmæssige fordel, der ligger i brugen af disse QR Codes. Det bliver bla. brugt til at promovere nye produkter, lave forskellige kampagner, rabatordninger, vejskilte, aviser, visitkort samt en masse andre steder.

Disse små stregkoder kan indholde mange forskellige datas, som f.eks. e-mail adresser, telefonnumre, hjemmeside links, kort kordinationer og meget mere

Vi har idag næsten alle en telefon (Smartphone) med kamera, og på de nyere telefoner er det muligt, at kunne hente forskellige scan programmer, som gør det muligt at læse disse koder.

 

Tilbage

Modtag nyhedsbrevet fra RealApps.dk